Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев заяви, че очаква труден мач срещу Славия. Столичното дерби от 17-ия кръг на "А" група ще се играе утре от 17:45 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Такава е ситуацията, това е факт, това е дербито. Надявам се в близкото бъдеще да има и други столични дербита", заяви Стоев на пресконференция преди двубоя с "белите".

Срещата утре пропуска титулярният централен защитник на "сините" Максимилиан Карнер заради натрупани картони.
"Не са хубави тези промени, тъй като централната двойка защитници е важно звено в един отбор, както и вратарят, но се надявам утре това да не се отрази", каза Стоев.

Специалистът е убеден, че отборът ще издържи физически на тежката серия, която предстои в следващите две седмици, в които на отбора предстоят пет мача.

"Физически ще издържим, трябва психически да успеем да издържим. Имам къса резервна скамейка, което ме притеснява, нямам възможности за ротации. Надявам се след края на последния есенен кръг да сме доволни от представянето си".

"Важно е да задържиш върха, тогава е най-сладко, другите отбори също искат да са там. Имаме достатъчно опитни състезатели, те знаят как да помогнат на по-младите футболисти".

"Има лека умора в по-опитните футболисти, тъй като им се натрупаха мачове, други притеснения нямам. Опциите при нападателите са малко поне до средата на декември, когато свършва първенството", каза още наставникът на "сините".

Левски е втори в класирането с равен актив с лидера Лудогорец и ще изпревари разградчани, ако не загуби от Славия утре.