Силният човек в Левски Иво Тонев обяви в интервю пред "Зона Спорт" по Ринг Тв, че големите пари в отбора са внушение и всъщност тимът няма чак толкова огромен бюджет. 

"Ограничавам медиините си изяви. Предпочитам да говорим по-малко, а да работим повече. Нямам желание, нито мисля, че е правилно да се появявам и да говоря непрекъснато пред медиите. Опитвам се да работя и да правя това заедно с моите партньори и колеги в Левски това, което считаме, че е необходимо и правилно за Левски.

"Не искам сравнения с никой. Просто политиката, която сме приели в клуба е да бъдем по-скромни, по-здраво стъпили на земята и да работим повече. Хората ще имат възможност да виждат какво работим“, коментира Иво Тонев в „Зона Спорт“ по Ринг Тв.

"Дребни акционери в Левски няма и не бива да се наричат по този начин. Мисля, че го показваме с отношението си. Всеки акционер в Левски е важен. По тази причина направихме Общо събрание, което да не е проформа, а да е максимално открито, всички, които желаят да се изкажат. Доволни сме, че дойдоха много от акционерите. За Илия Козарев това е наше решение. Формирахме един много силен УС със силни и честни хора.

"Целяхме да има хора от различни прослойки и с различни виждания. Не винаги ще говорим само за пари или само за административни решения. Научили сме се да ръководим хора и финанси. За целта привлякохме Иван и Андрей, които имат свои различни виждания и смятаме, че могат да са полезни. Има и двама бивши футболисти на Левски. Може да се наложи Управителният съвет да взима решения като смяна на треньора.

"Дали сме пълна свобода на спортно-техническото ръковоство“, каза още Тонев и продължи:

"Внушения са това за огромните пари. Бюджетът на Левски е определен още лятото. Ние взехме решение евентуално от януари да се осигурят средства за максимум един или двама футболисти. В правомощията на спортно-техничедкото ръководство е да прецени. Голям бюджет и много пари в Левски няма. Левски има дългове.

"Не са 22 милиона и не са били. От януари месец функционира Управителният съвет, а всички хора са изключително сериозно и отговорни. Всички могат да бъдат спокойни. Голяма част от дълговете към футболисти, клубове, треньори, агенти са погасени. Има още между 350-450 хиляди, които дължим, но се надявам да ги изплатим до декември. А 4 милиона и 700 хиляди лева са задълженията ни към НАП.“

Попитан за собствеността на Левски и различните спекулации Иво Тонев отговори: „Обидно е за всички това. Несериозни неща са. Естествено, че сме истинските собственици. Колкото и да им се иска на някои хора да изкарат нещо друго. Когато някой търси под вола теле е по-голям шансът да не намери теле, а да намери нещо друго.“

"За лиценза защо ние сме получили, а други не, ще кажа, че дълги години Локомотив София също получаваше лиценз, а имаше задължения. Левски обезпечи задълженията си към НАП с марката си, като ЦСКА например, но там задълженията са много по-високи. Марката е обезпечението ни към НАП и рано или късно марката ще е отново собственост на Левски. Имаме два спонсора. Другите фирми, които са рекламодатели - някои са мои, някои са на Николай Иванов, а другите са ми приятели“, заяви още Иво Тонев.