Спортният директор на Левски обяви, че треньорът трябва да е спокоен за нов централен нападател.

Той каза това на Летище София преди заминаването на отбора за лагер в Турция.ю

"Има един месец до началото на първенството. До този момент сме привлекли четирима футболисти, а с петия имаме подписан предварителен договор. Не трябва да се притесняваме, остана ни една позиция, на която търсим футболист. Трябва да бъдем спокойни и най-вече треньорът, а вие журналистите да не ни давате чак толкова голям зор и напрежение. Има много време, за да се намери централен нападател и той да е качествен. Не искам да допуснем грешка от прибързване. Вече сме в преговори и се надявам тези дни да имаме положителен отговор“, коментира Георги Иванов на Летище София.

"Разговаряме с нужните футболисти и условията вече са договорени. На няколко пъти футболисти, които искаме получиха по-добри оферти от други оферти и нещата не се получиха. Преди една година също имахме изграден отбор и тогава взехме Нину и Гикиевич. Сега сме по-напред, защото старши треньорът е в отбора от една година и познава по-добре ситуацията. Отделно от това има футболисти, които останаха от миналата година в ядрото и добавихме качество към тях. Най-важното е да се подготвим добре и да бъдат здрави футболистите, за да сме на ниво още от първия мач. Винаги съжаляваме, когато си тръгнат добри футболисти.

"Не искам да казвам конкретни имена, но от Левски си заминаха добри играчи като Живко Миланов, Гаджев и Белаид, които имаха класа и опит, за да ни помогнат. Надявам се да сме намерили качествени заместници. Никой не прави селекция, за да стане по-слаб, а за да се подобри. Смятам, че на този етап сме взели добри футболисти. Въпросът е как ще се адаптират, как ще паснат на игровата схема. Ние гледаме как играят в предишните им отбори, но оттам нататък има много условности. Те трябва да покажат качествата си и да се адаптират към българската действителност“, продължи Гонзо.