Треньорът на Левски Стойчо Стоев ще настоява пред ръководството на клуба Мигел Бедоя да получи предложение за нов договор, пише "Тема Спорт". Настоящият контракт на полузащитника изтича на 30 юни.

Той все още не е подновен и Мигел има правото да сключи предварително споразумение с когото си пожелае. Стоев не иска да се стига до такава ситуация. Той високо цени качествата на испанеца, който може да бъде ползван на няколко позиции - като плеймейкър и вътрешен халф. По време на зимната подготовка 29-го-дишният футболист показва най-добра форма от съотборниците си. До момента той е и голмайстор на тима в спарингите с 4 попадения.

Стойчо Стоев прави всичко възможно, за да не се стига до ситуацията от последните два трансферни прозореца, в които съставът бе напускай от най-стойностните си футболисти, при това без пари. През лятото от Герена си тръгна сънародникът на Бедоя Антонио Аниете. Нападателят стана голмайстор на А група, но късно получи предложение за нов договор и предпочете да отиде в Нефтчи Баку. В края на 2015-а от състава като свободен агент си тръгна Живко Миланов, който облече екипа на кипърския АПОЕЛ.

От настоящия състав на сините с изтичащи контракти са още двама халфове - близнаците Борислав и Радослав Цоневи. Първият в момента се възстановява от контузия, но вторият получава шанс в контролите. През есента 20-годишните братя бяха често използвани от Стойчо Стоев. Те вече обявиха, че искат да продължат да са част от Левски, но все още не са сложили подписи под нови договори. Бедоя никога не е имал претенции относно заплатата в Левски. Още като пристигна на „Герена" от Нумансия, той заяви, че е от богато семейство и финансовата част не му е приоритет.