Ръководството на Левски официално пусна жалба до Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана във връзка с отнетите точки заради изваждането на Литекс от "А" група.

Жалбата е срещу БФС и всички клубове в елита, срещу които "сините" нямат претенции. От "Герена" обаче са били длъжни да впишат и тях, тъй като в противен случай клубът нямаше никакъв шанс да спечели, дори и да е прав на 100% в исканията си.

Левски стигна до този ходи, защото от Футболната централа отказаха да сключат Арбитражно споразумение, при което независима институция щеше да разгледа казуса.

"Само БФС да не оспорят юрисдикцията на КАС, след като вече казаха, че Левски има право да се жалва пред КАС на основание Устава на ФИФА, защото това би се приело за изключително недобросъвестно поведение и подвеждане от страна на БФС. Това би било равносилно на обявяване на война на Левски и неговите привърженици", коментира адвокат Георги Градев, който е представител на Левски.

След изваждането на Литекс от "А" група, на Левски бяха отнети седемте спечелени точки срещу "оранжевите" и изостават на 5 от лидера Лудогорец. Преди това двата отбора деляха върха, а в първия пролетен кръг се изправят един срещу друг. Дербито в Разград ще се играе на 21 февруари, неделя, от 15:30 часа.