Чаканият в „Левски” нигериец май ще се окаже шмекер, както едно време сънародника му Гарба Лавал. Бабатунде Темитопе Адениджи, по прякор Тигъра от Акуре, минава за 19-годишен национал на страната си. На снимки в интернет обаче изглежда доста по-стар, вървят големи подозрения на „Герена”.

Оказва се, че според едни източници Бабатунде е роден на 17 септември 1995 г. Други сочат за негова рождена дата 5 март 1996 г., а трети твърдят, че тъмнокожият нападател е видял бял свят на 17 септември 1996 г. Като нищо обаче ще се окаже още по-дърт, както някога послъга Гарба Лавал.

За Адениджи е сигурно единствено, че е роден в Акуре. На „Герена“ при всички положения ще направят проверка за годините на нападателя, тъй като вече са се парили от подобни измами от Африка. Най-голямата преди време беше с нигериеца Гарба Лавал. Тогавашната десетка на сините се представяше за 28-годишен, но се оказа, че докато е носил екипа на „Левски“, е бил около 40-те!

По ирония на съдбата сега именно Гарбата трябва да даде експертно мнение за възрастта на Тигъра от Акуре. В момента Лавал е шеф на специализирана комисия във федерацията на Нигерия, която установява точните години на всеки играч.

Подобен случай на измами имаше и в ЦСКА със сенегалеца Мансур Аянда, който също изглеждаше далеч по-стар от възрастта си на хартия и на "Армията" дори му викаха дядо.