Треньорът на Левски Стойчо Стоев изрази задоволство от подготовката на отбора по време на лагера в Турция. "Сините" днес изиграха последната си седма проверка в Анталия, в която победиха третия в словашката лига Спартак Миява с 3:0.

Възпитаниците на Стоев се прибират в София утре вечерта и ще се готвят в домашни условия за срещата от първия пролетен кръг срещу шампиона Лудогорец в Разград на 21 февруари.

"Представихме се добре в днешната среща. Определено имаше настроение. Футболистите работиха бързо с топката, създадоха положения. Имаме си и някои слабости, но ще гледаме и тях да ги минимизираме. Като цяло съм доволен".

"Имаше контрол върху играта, добре се задържаше топката, не дадохме възможност на противника да създаде ситуации за гол, което е похвално. В офанзивен план създадохме доста положения", коментира след двубоя Стоев за ЛевскиТВ.

Той е доволен, че двете нови попълнения в атака Венцислав Христов и Джъстин Менголо все повече навлизат във форма, въпреки че се включиха с голямо закъснение към подготовката на отбора.
Менголо днес дори реализира първия си гол със "синята" фланелка, оформяйки крайното 3:0 срещу Спартак Миява в 85-ата минута. Преди това за успеха срещу словаците се разписаха Георги Костадинов и Мигел Бедоя.

"Христов и Менголо не са напълно готови, но е хубаво, че имаме още 10 дни за подготовка. Предполагам, че до първия мач те ще бъдат в още по-добро състояние", коментира наставникът на Левски.
Той не можеше да разчита и днес на възстановяващите се от контузии Джереми Де Ноойер и Максимилиан Карнер, но се очаква през следващата седмица те да подновят нормални занимания. 

"Де Ноойер от понеделник очакваме да започне нормални тренировки с отбора. При Карнер ситуацията е такава, че той вече започна на тренира, но през следващата седмицата в България ще преценя до каква степен да бъде натоварен игрово, за да не рискуваме с неговото състояние", обясни Стоев. 

Левски завърши лагера в Турция с пет победи и два равенства в проверките. "Доволен съм от подготовката. Добрите условия, които получихме тук, няма как да ни бъдат осигурени в България. Добрите терени позволяват по-качествени тренировки, което води до по-добро развитие на отбора".

"Видях и почти всички футболисти в игрови действия в мачовете, в които ги използвах. Голяма част от тях ми дадоха и надеждата, че ще имам възможност и да по-голяма ротация в състава през пролетта", каза Стоев.