Здрав скандал се оформи около бившия треньор на Левски Славолюб Муслин (работил на Герена в периода 2001 - 2003), който е обвинен, че прибира пари от играчите, които са титуляри. Това твърди бившият футболист на ФК Краснодар Олег Самсонов, който е работил с Муслин в този отбор. Малко по-късно думите му подкрепи и Дмитрий Селюк. В момента Селюк е футболен мениджър, но е имал лошия късмет да се сблъска с Муслин в Металург Донецк, където е заемал поста вицепрезидент.

Самсонов в момента е на 28 години и е решил да прекрати футболната си кариера, разказва потресаващи неща не само за Муслин, но и за обстановката в един от успешните клубове в Русия в последните години- ФК Краснодар.

Той разказва, че след един добър сезон още в първия ден на подготовката за следващия е бил извикан от човек от клуба, който му обяснява, че на него няма да се разчита. Играчът отива при Муслин и го пита какъв е проблемът.

"Олег, аз нямам претенции към тебе. Ти растеш, прогресираш, но не те виждам в състава. Ние сега ще вземем краен полузащитник от Локомотив (Москва), това е мое решение, били думите на сърбина. Самият Самсонов поискал да пътува с отбора за лагера, за да докаже, че треньорът греши, но му било отказано. След това се срещнал с двама директори по йерархията, които го уверили, че решението да бъде отстранен е на Муслин. Ясно е, че той е махнат, защото идва играч от Локомотив Москва, който обаче ще подпише договор чрез мениджърите на Славолюб Муслин.

"След това той взе много хора от Локомотив, а момчетата говореха, че Славолюб взима пари от въпросните футболисти. И много хора го знаеха това, се оказа. Идват, но задължително дават от своите пари на треньора. Колко ли? Не знам. От парите при подписването са давали, процент от заплатите също. Дали 20 процента или половин заплата, не знам. Аз никога не съм давал, казва футболистът. След това той е подложен на редица унижения, като например да тренира по четири пъти на ден, а между двете сутрешни тренировки се налага да пътува 100 километра. Пращан е да играе в младежкия и във втория отбор, а веднага след това е вкарван в камера за изследвания със задачата да прави натоварвания.

Думите му подкрепя и Селюк, който обяснява, че по време на съвместната им работа в Металург Донецк Муслин е поискал да се платят 800 хиляди евро за свободен агент.
"Не знам защо го направи, тъй като аз съвсем елементарно разбрах, че футболистът е свободен. И след като се противопоставих, започна да копае почвата под мене. В един момент, за да се укрепи в клуба, реши да прави югославска колония в отбора. С останалите беше в конфликт. Грузинският национал Георгий Деметрадзе искаше да го бие. Муслин толкова се уплаши, че идваше на тренировките с охрана, представяте ли си?"

"Питате ме дали е възможно Муслин да взема пари от футболистите!? Способен е на това. Винаги обаче се опитва да се покаже добър, а зад гърба ти си играе неговия филм. Постоянно беше и при президента Олег Мкрътчян, от сутрин до вечер му говореше за трансфери, разказва Селюк.