Първенството завършва през май, но кой ще е шампион може да стане ясно едва през септември. Тази заплаха надвисна, след като БФС и 8 клуба отрязаха "Левски" за дело по бързата процедура в Спортния арбитражен съд в Лозана.

"Сините" се борят там за точките, които им бяха отнети заради наказанието на "Литекс". Само "Пирин" се съгласи на предложението им, но този глас не стигна.

Така нещата в Лозана могат да се проточат и да настане пълна каша, ако титлата не бъде спечелена със солидна преднина.

"Надявам се, че нещата ще се решат по-бързо", пожела си Георги Градев, който защитава позицията на столичани в КАС. "Скандално е, че БФС не пожелаха нещата да станат ясни по-рано", допълни той.

"Нашата позиция е ясна - Извънреден конгрес. Процедурата обаче е бавна. Нямаме амбиции да управляваме, а да има уважение и равноправие между клубовете", заяви един от собствениците на тима Николай Иванов вчера, когато се проведе заседание на УС.

"Левски" обяви бюджет от 6 440 273 лева за пролетта. Фондът за заплати е вдигнат с 50%, а освен това е даден допълнителен 1 млн. за селекция. Има дупка от 306 660 лева, която се очаква да бъде покрита от билети и артикули за феновете.