Главният методист в школата на Левски – Нестор Юруков, разясни пред Gol.bg грешката, която беше допусната с участието на юношите, набор 2004, на турнир в Германия.

От "Герена" обявиха, че талантите им са направили 0:0 с Борусия Дортмунд, но справка показа, че "сините" въобще не са играли с немския гранд, а са срещнали Тенис Борусия Берлин (0:0) и Борусия Фрайалденховен (2:0). Освен това от Левски обявиха и няколко резултати от мачовете на децата, които не отговарят на истината.

"Искам да ви кажа, че поканата дойде от Борусия Дортмунд, но не сме играли на "Сигнал Идуна Парк". Не сме искали да заблудим никого. Не е добре да се лъже откровено и се извинявам, че е допусната грешка поради липса на добра комуникация. Но се правят целенасочени атаки срещу нас, защото вече няма шуробаджанащина и връзкари", каза Юруков специално за нашата медия.

Той заяви още, че е бил потърсен и от Управителния съвет на клуба, за да разясни случая и добави, че на таблото на мача е било изписано, че Левски играе с ФК Хелзинки, а не с Капилан Хелзинки, както пише в официалния сайт на турнира.

"Започнахме много промени в школата, което не се харесва на определени хора. Ако трябва ще доведа родителите на децата и те да кажат с кого играем и как работим. Това беше целенасочена атака от хората, които дават всичко децата им да играят. Даже наскоро един родител ми каза, че има много връзки и ще м и помогне, ако пускам сина му титуляр. Но го изгоних", добави Юруков.

Веселин Коларов, Gol.bg