В края на месец март Упра­вителният съвет на Левски постави ултиматум на трень­ора Стойчо Стоев с оглед на незадоволителните резулта­ти на тима в началото на про­летния полусезон, пише "Тема Спорт".

Задачата, поставена му от ръковод­ството, бе да бие наред и да подобри значително играта на състава. А ако това не стане, то Стоев от лятото трябва да си търси нова работа.

След прекъсването в първенството заради контролите на нацио­налния отбор с Португалия (1:0) и Македония (2:0) сините спечелиха с 1:0 срещу Берое и с 3:0 срещу Ботев Пловдив, нап­равиха 0:0 с Лудогорец, а в четвъртък разбиха с 5:1 Черно море. А представянето им оп­ределено върви във възходяща линия и това си пролича срещу моряците - това бе най-изрази­телният успех на тима през кампанията.

И докато преди месец позициите на Стойчо Стоев на „Герена" бяха сериоз­но разклатени, то сега ситуа­цията не изглежда такава. Специалистът се ползва с доверие­то на играчите. А има и дого­вор за следващия сезон. Друг е въпросът дали той ще поже­лае да остане - на няколко пъти той посочи, че ще говори за контракта и бъдещето си в края на месец май.

Засега ръководството все още не е наясно дали ще търси нов наставник, или ще продъл­жи да разчита на Стоев. Спортният директор Георги Иванов също бе намекнал, че може да си тръгне. В моменти­те на криза той бе плътно зад Стоев и посочи, че ще напусне, ако треньорът не запази мяс­тото си.

В началото на месец май Уп­равителният съвет на Левски ще трябва да решава за концеп­ция за развитието на отбора през следващите няколко годи­ни. Тогава трябва да има ясно­та какъв ще е спортно-техни­ческият щаб на отбора през следващата кампания.