Треньорът на Левски - Стойчо Стоев, говори пред медиите за предстоящия мач срещу Монтана от 32-ия кръг в "А" група.

Специалистът ще даде шанс за изява на футболисти, които са били на терена по-малко.

"Момчетата трябва да изиграят мачовете до края на ниво. Все пак това е Левски и всеки двубой е за престиж на клуба. Вече не говорим за класиране и играчите трябва да се изявяват в добра светлина. В следващите мачове ще дам шанс на футболисти, които са играли по-малко. Всеки двубой е различен, надявам се теренът да позволява добър футбол. Времето може би е повлияло на състоянието му, дано това позволява да стане хубав мач. Това е целта ни", коментира Стоев.

Централният защитник Сърджан Лукин все още е контузен и няма да играе срещу Монтана в петък. 
 


Стойчо Стоев говори и за предстоящото турне на националния отбор, за което ще бъдат включени футболисти на "сините". 

"Трябва да имаш готов отбор за евротурнирите. Турнето на националния отбор в Япония ще се отрази и при нас. Ще се отрази при всеки отбор, който участва в европейските турнири. Със сигурност подготовката на футболистите от националния отбор ще бъде по-къса. Дори сега да им дам почивка, те ще трябва да играят в подготовката. Когато видя кои футболисти ще извика Ивайло Петев, в последните мач или два няма да участват, но това не е достатъчно. За мен, като треньор, е най-добре да не ги пуснем, но националният отбора е лицето на една страна и не бих си позволил да не ги пусна. Предполагам ръководството на клуба мисли като мен и ще ги пуснем. Левски има футболисти, които заслужават да бъдат извикани в националния отбор", каза още Стоев.

Наставникът на столичани изрази надежда, че нападателят Венцислав Христов ще остане на "Герена" и през следващия сезон. В договора на Христов има опция за удължаване, която може да влезе в сила от 31 май.