От ръководството на Левски излязоха с официална декларация след поражението с 0:1 срещу Славия в мач от 35-ия кръг на "А" група, в която скочиха на рефера Георги Кабаков.

"Сините" имат претенции за тенденциозно ръководене на техните мачове от този арбитър и не желаят той да бъде назначаван на техни двубоя в бъдеще. Ето и декларацията:

"Ръководството на ПФК Левски изразява своето възмущение относно отсъжданията на главния съдия Георги Кабаков по време на двубоя със Славия от 35-ия кръг на А група.

Във въпросната среща бе отменен чист гол на нападателя Венцислав Христов за несъществуващо нарушение и бяха отсъдени редица спорни нарушения в ущърб на Левски.

Тези действия на Георги Кабаков впоследствие се оказаха ключови и за крайния изход на срещата. Твърдение, което бе потвърдено от многократните видео повторения на телевизиите.

Не знаем дали отсъжданията са плод на качествата на въпросния съдия или преднамерени решения срещу клуба, но намираме тенденциозност в действията спрямо ПФК Левски.

В същото време отправяме питане към съдийската комисия защо в последните четири срещи между Левски и Славия в три от тях е назначаван Кабаков?

Заявяваме категорично, че не желаем Георги Кабаков да бъде назначаван повече за съдия на двубои на ПФК Левски.

Ръководството и спортно-техническият щаб се обръщат към БФС и прилежащите му комисии с твърдата позиция съдийските отсъждания да се ръководят от случващото се на терена, а не от външни фактори."