Легендата на Левски Наско Сираков говори пред bTV по най-актуалните теми в българския футбол. Той разкри какво е здравословното му състояние, след като наскоро бе приет в болница със съмнения за лек инсулт.

„Чувствам се добре, не е станало нищо страшно. Имах известни проблеми с вестибуларния апарат. Прегледаха ме всички светила на неврологията в България. Единодушни са, че няма никакъв проблем. Разбира се, трябва ми известно време да се възстановя на 100%, но водя нормален живот”, разкри той.

Легендата на Левски бе категоричен, че в момента няма какво да го върне на стадион "Георги Аспарухов", а резултатите на клуба в последно време са причината за малкото публика на стадиона.

„Такъв период в историята си Левски не познава и това е изключително лошо. Най-лошото е, че Левски изгони публиката си от стадиона. Това, което беше силата на отбора, това доверие и тази подкрепа между отбора и публиката, защото аз съм бил много пъти свидетел, когато и по мое време и като футболист, и като ръководител, когато имаме тежки моменти, когато загубим мач, втори... На третия мач имаме 5000 човека повече, които ти дават сила и които те подкрепят максимално, и които те водят от дупката. Този негативизъм, който се натрупа през последните няколко години, това недоверие на привържениците към отбора, се отразява изключително много и на резултатите”

Сираков се върна и към времето, когато "сините" привърженици съблякоха фланелката на Ивайло Петев.

„Времето лекува. Аз съм от тези хора, които не се обръщат назад. Реагирах по най-правилния начин и сега пак бих реагирал по този начин”, беше категоричен той.

Той се изказа ласкаво за новия наставник на „сините” Люпко Петрович. „Това е изключителен капацитет, умен човек, разбира футбола. Той знае, че ще му е много трудно. Въпросът е до колко ще му се позволи да работи, до колко ще му се позволи да намери той материал, с който да работи. Аз лично смятам, че Левски няма потенциал, колкото и да ни заливат с глупости, че едва ли не с този отбор след година-две ще постигнем страхотен резултат. Това не е сериозно!”

Като член на Изпълкома на БФС, Сираков разкри и какви са последните новини около проекта "Висша лига" и ЦСКА.

„Би трябвало да има нов ЦСКА във Висшата лига. Старият ЦСКА няма никакви шансове да играе в тази Висша лига. Ако има ЦСКА, той ще бъде нов, не този, който спечели Купата.”