Австриецът Максимилиан Карнер ще се раздели до няколко дни с Левски, пише "Тема Спорт". Централният защитник пристигна на "Герена" през миналото лято и оформи успешен тандем с напусналия през зимата Аймен Белаид. Тунизиецът обаче бе пуснат в английския Родъръм през януари, а съвсем скоро към изхода на стадион "Георги Аспарухов" ще се насочи и Карнер. Очаква се двете страни да се разделят без проблеми.

Максимилиан трябваше да играе в последния кръг срещу Берое, но мускулна травма му попречи да вземе участие при загубата с 1:2 под Аязмото. През миналата кампания австрийският бранител записа пълни 90 минути в 23 мача за "сините" във всички турнири, като успя да реализира и победния гол при домакинството на Черно море през октомври.

В същото време стана ясно, че привлеченият през зимата именно от състава на "моряците" Мехди Бурабия е пожелал да напусне Левски. Причината - юношата на Дижон не е доволен от статуса си на резерва. Халфът се е обърнал с молба към шефовете договорът му да бъде прекратен, но спортният директор Георги Иванов категорично е отхвърлил тази възможност.

Мароканецът с френски паспорт със сигурност ще остане на "Герена", тъй като там все още не знаят дали ще успеят да задържат близнаците Борислав и Радослав Цоневи, както и испанеца Мигел Бедоя. 24-годишният Бурабия изигра 10 мача в елита със синята фланелка тази пролет, не успя да се разпише нито веднъж, като ще бъде запомнен най-вече с глупавия червен картон, който си изпроси срещу Берое. Интерес към него проявява бившият му отбор Черно море.