Двама играчи на Левски са попаднали в черния списък на националния селекционер Ивайло Петев, пише "Тема Спорт". 

Това са полузащитникът Георги Костадинов и нападателят Венцислав Христов. 40-годишният специалист ще се откаже от услугите им и няма да ги вика повече при "трикольорите". 

Той вече е взел решение да не разчита на тях за предстоящите световни квалификации, които започват през септември, ако, разбира се, главата му не падне дотогава. 

Бъдещето на Петев при "лъвовете" е поставено под въпрос след фиаското на турнира "Кирин къп" в Япония. Първо домакините се подиграха с нашите и ги биха със 7:2, а след това Дания довърши трупата на Петев, побеждавайки с 4:0.

Часове преди спаринга с "червения динамит" в лагера селекционерът е влязъл в конфликт с голмайстора на Левски. Треньорът е намекнал, че Христов е литнал в облаците, след като е вкарал няколко гола за "сините", и необяснимо е повишил самочувствието си за сметка на играта си. 

Петев не бил доволен, че нападателят на "сините" не се раздава максимално на тренировки.

Георги Костадинов е викан два пъти - за европейските квалификации с Хърватска и Азербайджан и за контролите с Португалия и Македония през март, но в тези приятелски мачове халфът не игра поради контузия. 

След това Костадинов не бе в списъка на Петев за турнето в Япония. Селекционерът не харесва играта на полузащитника на Левски и по-точно липсата на извеждащи подавания към нападателите.