Последният автор на „синя“ приказка - Ясен Петров е пред завръщане в „Левски“. Останалият наскоро без работа треньор вече е провел начални разговори за поста. Петров е бил поканен лично от очаквания нов собственик на клуба Михаил Михайлов, пише "Труд.

Желанието на бизнесмена е на „Георги Аспарухов“ да дойде млад и перспективен треньор, който да изгради проект за развитието на клуба за следващите няколко години. От своя страна наставникът е изразил готовност да се завърне в клуба, ако не успее да си намери отбор в Азия.

Петров остана наскоро без отбор, след като изненадващо бе освободен от „Шъдзяджуан“. В Китай 48-годишният специалист направи име, след като вкара скромния тим за пръв път в историята му в елита, където впоследствие се представи повече от впечатляващо.

Именно Петров е и наставникът, с когото „Левски“ изживя последния си незабравим триумф в Европа. През сезон 2010/2011 „сините“ играха в груповата фаза на Лига Европа, където бяха на крачка от продължаване в следващата фаза.

Под ръководството на пловдивския Джанини столичният гранд отстрани последователно „Дъндоук“, „Калмар“ и АИК, а в групите надви „Гент“ и „Спортинг“ (Лисабон). След края на сезона Петров все пак напусна „Герена“, а отборът бе поет от Георги Иванов.