Легендата на Левски Кирил Ивков е на мнение, че тимът видимо е прогресирал напоследък, но въпреки това не притежава нужната класа.

"В двата мача срещу словенците Левски показа израстване, но това не се оказа достатъчно за продължаване напред в Лига Европа. Отборът определено е вдигнал нивото си", започна Ивков пред вестник "Тема спорт".

"Беше важно да не се загуби първия двубой в Словения и това бе постигнато. Това доведе до напълване на стадиона и ентусиазма сред публиката в реванша. Щеше да е чудесно да се стигне до победа дори само заради феновете."

"В никакъв случай не бива да се сърдим на този отбор на сините. Дори и да бе загубил, човек трудно би го съдил, защото футболистите дадоха всичко от себе си. Друг е въпросът дали това са им възможностите."

"Личеше си, че тимът търсеше победата на всяка цена. Да, имаше и грешки и те лъснаха в няколко ситуации. Но по-важното бе, че Левски опитваше да прави нещо, не се отказа до края. Ако отборът продължи по същия начин и в първенството, хората ще бъдат доволни."

"Защото вече много години Левски не играе добре. Какви ли футболисти не бяха водени, но нищо не се получаваше. Дано тази силна игра се пренесе в първенството. Още обаче е рано за сметки. Люпко Петрович е опитен треньор, не мога да го съдя за отпадането."

"В края на реванша си пролича, че много малко хора са играли такива мачове - почти всички играчи направиха дебют за Левски в Европа, малко са играли в такива срещи преди това. Това също повлия. А и определено Левски нямаше шанс - с такава игра обикновено се печели."

"Останаха и нотки, че главният съдия не е добре разположен към сините. Имаше една-две ситуации, включително и за дузпа, които можеха да бъдат отсъдени по друг начин. Но те бяха свирени така, сякаш Левски е гост."

"От показаното си пролича, че на отбора му трябват поне двама футболисти. Защото в момента Левски има недостиг на класа. Освен това на Левски му е необходим лидер. Футболист, който да вземе нещата в свои ръце, когато е най-трудно и да помага на всички."

"Не видяхме такъв играч в двубоите с Марибор. Задължително е да се вземе още един централен защитник. Това се видя при ситуациите за дузпата и гола на Марибор. Както и централен нападател."

"Колкото и да се говори за Венцислав Христов и пропуските - по-добър в момента от него в Левски няма. Мисля си, че ако той играе зад гърба на някой друг, ще бъде по-полезен. Защото той не е типичният централен нападател."

"Бабатунде Аденижи продължава да бъде загадка. Цяла пролет е в Левски, а рядко е бил на терена повече от 10 минути. За мен бе грешка, че в края на миналия сезон не бе даден по-сериозен шанс на играчи като него."

"Щом в крайна сметка си го купил - дай му възможност да се види дали става или не. През пролетта Левски не преследваше цели - беше ясно, че няма да е шампион и няма да падне под второто място. Това бе моментът да се оценят Бабатунде и други в състава."

"И ако се види, че някой не става и е допусната грешка - да бъде освободен. А не този футболист само да си седи, да заема място и да не идва по-добър. А сега нито треньорът, нито публиката знаят какво могат такива като Аденижи", завърши Ивков.