Ръководството на "Левски" глоби новото попълнение Хеан Деса с 1000 лв. Той отнесе санкцията заради разправията си с треньора Люпко Петрович след отпадането от "Марибор" в Лига Европа.

Тогава перуанецът заяви на наставника, че не е играч за десет минути. Петрович от своя страна му отговори с "Марш в съблекалнята". Фактът, че Деса си е позволил подобен род реплики към треньора не се хареса никак на "сините" шефове. Затова те са решили да му наложат глобата от 1000 лв. Това е първата санкция от вътрешния правилник на клуба.

Освен това шефовете на "Левски" са провели и разговор с мениджъра му Лъчезар Танев. Те са му обяснили, че няма да се толерира подобно поведение и отношение и при следващо провинение клиентът му ще бъде изгонен дисциплинарно.

Скандалният перуанецът дойде в "Левски" през лятото и предизвика огромни очаквания, които не се оправдават. Той си навлече гнева на Петрович още в началото на подготовката, когато не пристигна на време.

Футболистът се беше оправдал със забавяне на работната виза, но по-късно стана ясно, че е използвал това само като предлог да удължи почивката си.

Деса има доста скандален имидж. Прякорът на халфа в родината му е Лудия. Нисичкият техничар често се забърква в проблеми на терена и извън него. Докато рита в "Алианса" (Лима), показва червен картон на съдията Рамон Бланко, който преди това е изгонил трима негови съотборници.

Миналото лято е арестуван на летище в Перу, докато чака полет за Франция, където го очакват за старта на подготовката на Монпелие. Оказва се, че срещу него има пет дела за домашно насилие, заведени от бившата и настоящата му жена.

Знойната моделка Шърли Арика пък твърди, че е минала през кревата му още докато бил женен. Най-извратената страна на Хеан се оказва влечението към мъже в рокли. Травеститът Руби Мун разкрива, че футболистът му е изпратил свои голи снимки и горещи видеоклипове, на които се снимал в ерекция.