Бившият нападател на Левски Петър Курдов сподели, че отборът трудно може да постигне някакъв сериозен успех през новия сезон. Според него в мачовете с Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа сините не са показали нищо ново спрямо миналата кампания. 

„Ръководните хора на „Герена“ веднага се засягат, когато се кажат действителните неща. Не е ли по-лесно да се посочат недостатъците и да се поправят, отколкото да си посипваме главата с пепел и да се заблуждаваме, че нещо се случва? Всяка година се търсят нови попълнения, а накрая се вижда моментното състояние на отбора. Сега лъсна в турнирните битки в Европа. Затова не мисля, че Левски е на правилния път".

"Факт е, че отпадаме още от първия съперник. Отборът никога не е играл толкова защитно, както сега в Марибор, а и тук, на „Герена“. В Словения нямаше нито един сериозен удар с изключение на този на тъмнокожия футболист Аденижи. На „Георги Аспарухов“ първите 15-20 минути футболистите не можаха да видят топката бяла ли е или червена, словенците им я скриха. В крайна сметка този футбол не е атрактивен".

"Съгласен съм, че тези мачове се играят с главата, но всичко останало си е постарому. С този отбор Левски нито може да стане шампион, нито може да вземе купата, а като прибавим и играта… Да не говорим за продължаване в по-напреднала фаза на евротурнирите – тези неща са химера за Левски. Ще бъда най-щастлив, ако сините ме опровергаят. Но не мисля, че ще се случат нещата, ако се продължи в този вариант и с тези футболисти“, каза Курдов пред „Тема Спорт“. 

Той добави, че Люпко Петрович е изчерпан и няма какво ново да даде на Левски. „Нямам нищо против човека, но той е бил специалист преди доста години. Но най-малкото е обида към левскарската общност и България, че толкова дълъг период е тук, а говори само на сръбски. Това е неуважение. Ако беше в Германия или другаде, веднага щеше да започне да си кълчи езика. Люпко не показва нищо ново - нито в мачовете, нито в тренировъчния процес, с който съм запознат, макар да не съм присъствал на живо на тренировки".

"Има много атрактивни хора, които могат да се справят по-добре от него в момента. Но истината е, че Люпко не е сам в екипа, там е и Андрей Желязков, и то при положение че Даниел Боримиров може да свърши далеч по-добре работата от този човек. Не знам какво правят на „Герена“ слависти и локомотивци? С какво е по-слаб като футболна личност, знания и умения Боримиров от Желязков - все пак Даниел е играл осем години в Бундеслигата".

"Вместо той да е на такъв пост, той стои на нещо, което не знам как да го нарека. Да не говорим за човек от по-старото поколение като Иван Тишански, който знае няколко езика и преподава в НСА. Болно ми е, но левскарите се гонят от „Герена“. Сега чувам, че сините искали да привлекат Гъргоров?! Да вземат и Николай Гигов тогава, казвам го с най-добри чувства“, завърши Петър Курдов.