Левски удари с 4:0 Верея на "Герена" и записа трета поредна шампионатна победа.

Със спечелените три точки "сините" се изкачиха на второ място в класирането с 11 пункта, само на две точки от първото място и Дунав. Верея от своя страна остава в средата на класирането.

Точни за "сините" бяха Франсис Нар (7), Божидар Краев (21) и Антонио Аниете (83). Автогол от Верея си набута Хасани (78). Като цяло "сините" изцяло доминираха, контролираха мача, вкараха четири попадения и заслужено си взеха победата и трите точки.

В 86-ата минута официален дебют с екипа на Левски записа Алекс Боримиров, който е син на Даниел Боримиров. 


Левски започна мощно мача и още в началото притисна сериозно гостите от Верея пред наказателното им поле. В 5-ата минута Антонио Аниете намира хитро Георги Костадинов, но той не успя да нанесе голов удар.

"Сините" продължиха да натискат и само две минути по-късно заслужено вкараха. Тогава Франсис Нар се разписа за 1:0 със силен удар от 20 метра и така опъна мрежата на гостите.

След това попадение домакините се успокоиха и тотално взеха инициативата, като гостите основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена.

Така се стигна до 21-ата минута, когато младокът Божидар Краев нахлу в наказателното поле и прати топката под гредата със силен изстрел за 2:0. Четири минути по-късно Верея можеше да намали, но силен удар на Амаду Сукуна мина над вратата на Левски.

Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

В 37-ата минута Антонио Аниете изпълни пряк свободен удар, но прати топката в стената изградена от играчи на Верея. До края на полувремето "сините" се забавляваха и не дадоха никакъв шанс на гостите.

Второто полувреме започна с приспивно темпо, като играта се водеше основно в средата на терена. В 48-ата минута Аниете стреля от фаул, но Колев спаси.

Последваха последователни положения пред Краев и Костадинов, но не се стигна до нов гол. Постепенно играчите на Левски свалиха изцяло темпото и чакаха края на мача. От своя страна гостите така и не можеха да заформят сериозна атака.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Хасани си набута автогол и Левски поведе с 3:0. Пет минути по-късно "сините" набутаха нов гол, след като точен бе Антонио Аниете за 4:0.

Малко по-късно официален дебют с екипа на Левски направи Алекс Боримиров, който е син на Даниел Боримиров. До края не се случи нищо интересно и "сините" заслужено си взеха победата.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=e2d2183c6d" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ЛЕВСКИ - ВЕРЕЯ 4:0

Голмайстори:

1:0 Франсис Нар (7)
2:0 Божидар Краев (21)
3:0 Хасани (78 - автогол)
4:0 Аниете (83)

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, С. Александров, Пиргов, А. Александров, Минев, Костадинов, Де Ноойер, Краев, Нар, Аниете, Адениджи

ВЕРЕЯ: Колев, Слаев, Хасани, Мунин, Илиев, Елиаш, Ангелов, Еуженио, Йорданов, Сукуна, Костов