Левски е платил над 4 милиона лева за последната 1,5 година, за да успее да спаси лиценза си за "А" група и да не последва съдбата на ЦСКА. Това обяви вече бившият председател на Управителния съвет на клуба Иво Тонев. От днес "сините" официално имат нов собственик – Спас Русев,

"През 2015 година, с помощта на много хора, успяхме да спасим лиценза и това лято не се наложи да се сдружаваме с Левски Карлово или Левски Долна Баня, за да се състезаваме в новата "А" група. Един от хората, които помогнаха най-много в този период и искам му благодаря е Георги Иванов. Той работи неуморно, в този период се наложи да се намалят заплатите. В тази връзка искам да благодаря и на всички служители, които приеха това", каза Иво Тонев на Общото събрание, след което отвори и темата за изплатените задължения.

"За периода от май месец миналата година до вчера сме погасили следните задължения. Към НАП 1 340 000 лв., към различни клубове и футболисти – 1 120 000 лв и забавени заплати около 1 800 000 лв. Общо казано, това прави около 4 260 000 лв", разкри Тонев.

Ето какво още каза Иво Тонев: