Ние като организация, която е и миноритарен акционер в Левски, все още нямаме оценка за това какво се случи вчера, защото се очаква да мине достатъчно време и да направим вече преценки какви ще бъдат резултатите. Дълго време се говореше за това, най-после е факт, което ни кара да се чувстваме по-добре, защото отдавна очакваме стабилност и яснота.

Това каза в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR"България сутрин" зам.-председателят на УС на Тръст "Синя България“ Димитър Костадинов, който говори по темата заедно с икономиста Петър Ганев. 

И двамата изразиха мнение, че управлението на клуба към момента продължава да не бъде добро. Това си проличало и от последното общо събрание на акционерите, на което новият собственик на "сините" Спас Русев произнесе емоционална реч.

Вижте видео от гостуването на Димитър Костадинов и Петър Ганев от Тръст "Синя България" в "България сутрин" тук!

"Макар изказването на новия собственик и посягането към чувствата, това което мен ме притесни е, че в крайна сметка същият този собственик трябва да увеличи капитала с 13 млн лева. Те така и не са внесени и този въпрос стоеше през последните месеци. Вчера дори не се отвори темата. Няма по-добър форум от това да го споделиш пред акционерите", добари Ганев.

"Сектор "А" ще излезе 12 млн. лева и ще бъде изплащан от приходите, това е договорка на 99%, а ние искаме договор", подчерта той.

В студиото гостите отбелязаха и факта, че за поредна година собствеността на Левски се прехвърля от един собственик на друг. "Прехвърля се безвъзмездно и това показва, че нещата не са съвсем чисти от бизнес гледна точка", заключи Костадинов.