Старши треньорът на Левски Люпко Петрович говори пред Дарик радио два дни преди мача на „сините“ с Дунав Русе. Сблъсъкът е любопитен, защото един срещу друг се изправят първият и вторият.

„Аз никога не съм спокоен преди мач. Във футбола всеки може да те победи, ако не влезеш правилно в мача. Дунав е отбор за уважение. След първите осем кръга самата им позиция говори достатъчно. Имат добри футболисти, които ние познаваме добре. Качествата им не са лоши, а резултатите на Дунав не са случайни“, обясни опитният треньор на Левски.

„Много обичам, когато публиката дойде на стадиона, за да ни подкрепя. Искам ние да играем добре и да им се реваншираме за подкрепата с една победа и така да се утвърдим на позицията, на която сме в момента. Ето, че ще помоля феновете да подкрепят отбора в този мач, както са го правили винаги“, добави Люпко Петрович.

„За съжаление Мицански още не е готов. Така се получава с футболистите, които не са направили подготовка, или са закъснели за нея. Такива примери са Мицански, Галин Иванов и Хеан Деса. Те са форсирани и не са готови, а когато футболист не е готов, не може да играе както умее“, каза треньорът на „сините“.

„Не знам, а и не размишлявам дали играта ще бъде честна в първенството. Не знам дали борбата ще е честна, дали ще е така, или пък иначе? Аз подготвям отбора и играем от мач за мач. Не можем да си правим някакво друго планиране или програмиране. Играем мач за мач и ще видим къде ще се намираме“, допълни носителят на КЕШ със Звезда.

„Искам още един път да кажа, че Дунав Русе има добри футболисти. Много добре съм запознат с Будинов, Ненов и Огнянов. Те играят добре и са във форма. Този отбор е достоен за уважение. Ще се потрудим, за да не ни изненадат по никакъв начин и да ги победим“, завърши Люпко Петрович пред Дарик радио.