Георги Чиликов вчера официално бе обявен за главен селекционер на Левски. Бургазлията започна работа на мястото на освободения преди няколко дни Андрей Желязков. "От днес (б. р. -вчера) бившият играч на "сините" официално влиза в спортно-техническия щаб и ще отговаря за селекцията в луба", е краткото съобщение от официалния сайт на сините.
 
За назначението е лобирал Станимир Стоилов, дo когото често се допитва новият собственик на Левски Спас Русев, пише "Тема спорт". Босът е наясно, че в следващата година няма как да измъкне Мъри от Астана, но явно е решил за по-важнитe размествания на 'Герена" да телефонира до Казахстан. Когато бе начело на Ботев Пловдив преди 3 години, Мъри бе поканил Чиликов в щаба си като помощни-треньор.
 
Чиликов бе един от любимите футболисти на Люпко Петрович по време на първия престой на сърбина на 'Герена". Тогава треньорът склони ръководството да брои цели 2,5 милиона лева на Нефтохимик за Чиликов, а това все още е рекордна покупка на сините от друг български клуб.