Шведският защитник на Левски Симон Сандберг ще из­лезе на клуба около 1 милион лева за една година, изчисли "Тема спорт". Сумата включва трансферната сума по привличането му, мениджърските комисиони и заплата­та на бранителя на сините за една година. Цената определе­но излиза солена, като се има предвид, че младежкият наци­онал на тре кронур до момен­та е изиграл едва 3 шампионатни двубоя за сините, в кои­то е престоял на терена едва 76 минути. Само в един от тях той бе титуляр - равенството 2:2 срешу Локомотив Пловдив на "Лаута". Тогава след негова интервенция бе отсъдена дузпа за домакини­те. 22-годишният швед бе на терена и в двубоя за Купата на България срещу втородивизионния Царско село (2:0).

Симон Сандберг бе взет от шведския Хекен, а за него сини­те броиха малко над 200 хиляди евро. Заплатата му е една от най-високите на „Герена". Защитникът бе привлечен при сините през лятото по настояване на тогавашния ге­нерален мениджър Андрей Же­лязков. Новият собственик на клуба Спас Русев предпочете да освободи Жужо от поста и да назначи Георги Чиликов за главен селекционер.

Сините отчитат като трансферна грешка и взимане­то на Хеан Деса. Перуанецьт пристигна в Левски още преди края на миналия сезон. Той оба­че закъсня за лятната подго­товка, а след това постоянно е преследван от контузии. Ос­вен това 23-годишният фут­болист има проблеми с дис­циплината, влезе в конфликт и с Люпко Петрович. Най-скъ-поплатеният играч на тима от „Герена" има едва 24 мину­ти в два мача в Първа лига, влезе в добавеното време сре­щу Царско село за купата, игра и 4 минути в реванша срещу Марибор за Лига Европа.