Главният скаут на Левски Георги Чиликов е бил на мисия и в Португалия, разбра "Тема Спорт". В тази страна той е търсил евентуални попълне­ния за зимната селекция. Пър­вата визита, която бившият централен нападател имаше, бе в Скандинавските страни.

В първото си интервю за клубната телевизия Георги призна, че през зимата Левски ще се подсили предимно с иг­рачи, които се подвизават в първенства, които завъ­ршват до Нова година. На то­ва описание отговарят шведското и норвежкото, както и бразилското.

Левски вече сключи договор за партньорство с бившия ле­гендарен защитник на Селесао Алдаир. Той трябва да помог­не на сините с привличането на играчи от Бразилия. По вре­ме на престоя си в България Алдаир проведе среща и с ръ­ководството на ЦСКА.

По време на паузата Левски задължително ще иска да привлече краен защитник, плеймейкър и нападател. Си­ните имат интерес към френския стрелец на Динамо Букурещ Харлем-Еди Ноере. Договорът му с румънския клуб изтича през лятото на 2017 година. От Динамо, къде­то треньор е водилият и ЦСКА Йоан Андоне, обявиха, че искат да го задържат в със­тава. Апетити към Ноере проявява и Стяуа.

Всички футболисти, които бъдат взети от Левски през зимата, задължително ще бъ­дат наблюдавани на живо от Георги Чиликов. Той ще има сериозна дума по селекцията на клуба.