Обидно малко публика дойде на „Герена” за най-старото столично дерби между Левски и Славия. Едва 650 зрители изгледаха срещата вчера, а не е трудно да се прогнозира, че посещаемост в този порядък ще бъде фиксирана и на следващото домакинство на отбора – срещу Нефтохимик на 14 декември.

Ако нещо на „Герена” не се промени нищо чудно да станем свидетели на първия сезон на сините в исторически план, в който те няма да изиграят домакински мач в първенството (б.а - изключваме този с ЦСКА) пред повече от 5000 зрители. Толкова дойдоха на двубоя с Лудогорец, спечелен от Левски с 1:0 в началото на кампанията.

От поне две години текат обяснения как клубът може да се самоиздържа. Как феновете са способни да осигуряват не малка част от бюджета. Времето обаче си минава, а аргументи в тази посока не се виждат. Наблюдава се точно обратния процес – постепенно оттегляне на привържениците от стадиона, независимо от това кой е приносител на акциите.

Тази тенденция изобщо не е от това първенство, имаше я и в миналия шампионат и в по-миналия. Парадоксално е, че с приходите от продадени билети за вчерашния мач Левски дори не може да покрие разходите по провеждането му.