Бившият шеф на УС на Левски Николай Илиев похвали сериозно сочения за гонене през зимата футболист Хеан Деса известен като Лудия.

"Сигурен съм, че Левски сполучи с този трансфер. Трябва да му се дава повече шанс и той ще се отблагодари. Деса е футболист, който може да носи разликата срещу всеки съперник у нас", каза Ники пред вестник "Меридиан мач".

"Такива са и другите нови попълнение, но просто трябва да се работи с тях и да им се вярва. Всички проблеми с контузии на перуанеца идват от болен зъб."

Преди дни Илиев разкритикува остро ле­карският екип, като разкри техни дейс­твия, с които едва не са прекратили кариерата на Деян Иванов, като са сбъркали диагноза и на Сърджан Лукин. Подобен случай имаше и с Ге­орги Костадинов, който все още се възстановява. Поредният в списъка е Хеан Деса.

"Не бяха разбрали, че има проблеми със зъб, а всички знаем колко е важ­но за един футбо­лист това нещо. От­там му тръгва проб­лем по гръбначния стълб и честите контузии, които го вадеха от игра през този сезон", добави Илиев.

Отделно от това, единият крак на Деса е по-къс от другия, което до­пълнително му съз­дава проблеми. То­ва го доближава да една от най-голе­мите легенди на Бразилия - Гарин­ча.