Треньорът на Астана Станимир Стоилов заяви, че бившият му отбор Левски е пропуснал уникален шанс да се превърне в Динамо Загреб на Балканите.

За това Мъри обвини хора, които са съветвали бившия собственик на "сините" Тодор Батков. "Сваляме футбола на клубно ниво надолу. Много хора се отвратиха от това, което получиха като уважение от ръководители на клубове за това, което свършиха. Не мога да се оплача лично, че в клубовете, в които съм работил са показали неуважение. Единствено не можах да завърша някой и друг проект", коментира Стоилов пред "Дарик радио".

"Наистина имах разговори с Тодор Батков да продължа без Наско Сираков. Казах му, че никога не съм бил предател. Левски вървеше добре и нямаше нужда от промяна. Не знам защо трябваше да се случат тези неща. След като съм поел ангажимент да работя с някой, нямаше как да приема такова нещо", продължи Мъри, говорейки за уволнението си от "Герена".

"Сираков беше човекът, който ми подаде ръка като треньор, когато беше най-тежко. Тодор Батков си търсеше причина да го изгони. Левски се развиваше добре. Много малка част от спечелените пари бяха инвестирани в нови футболисти и то само млади. Жеан Карлош беше продаден за 500-600 хиляди евро в Амкар. Сираков беше човекът, който стоеше зад този спортно-технически щаб. По-добре да се откажа от футбола, отколкото да направя такова нещо".

"Първо, аз съм левскар и съм правил всичко с любов към Левски. Правил съм така всичко, че хората да го харесват. Мисля, че ако бяхме продължили сега Левски щеше да изглежда като Динамо Загреб на Балканите. Със собствен стадион построен с пари от УЕФА. Със собствена база. Това беше идеята. Г-н Батков не издържа на натиска на хора около Левски и си плати цената. Много го уважавам, защото имаше перфектно коректно отношение към мен и футболистите. Да, имам причина като левскар да съм обиден, но ако беше доразвил клуба, щях да му сваля шапка. Просто не можа да издържи и трябва да се сърди на хората около него", каза още спецът.

"Ако трябва да съм честен, имах много тежки дни след като Тодор Батков ме уволни. Много съжалявам. Само аз си знам какво ми беше и как съм го преживял. Когато става въпрос за името на Левски, сърцето ми трепти, да. Мъчно ми, но трябваше да търся собствения си път. Всекидневно човек трябва да се развива. Следващите стъпки също ми бяха добър урок. В крайна сметка качествата на един треньор са резултатите зад гърба му. Нямам лоши чувства съм никой, с който съм работил", добави Стоилов, след което говори и за бъдещето си в Астана.

"Имам договор за още една година. Ако имам предложение за преподписване, ще мисля и ще решавам. На този етап разговорите са далеч. Към август, септември евентуално ще започнат някакви разговори", завърши Стоилов.