Левски е все по-близо до привличането на Антон Огнянов от Дунав Русе. Това заяви изпълнителният директор на приятната изненада в Първа лига Ивайло Петков.

Крилото и "сините" имаха разминавания относно заплатата, но изглежда са стигнали до разбирателство и сделката трябва да бъде официално обявена съвсем скоро. "Според информация от тази сутрин Антон Огнянов и Левски са се разбрали за личните условия на футболиста. Антон Огнянов може би е футболист на Левски след ден-два. Той няма да пътува с Дунав за Турция. Остава тук, за да се разбере и да се уточнят нещата на 100%", заяви Петков.

Той говори и за целите на Дунав през пролетния дял на първенството. "Целта ни беше да се утвърдим в елита. Футболистите ни повярваха в своите сили и видяха, че нещата не са толкова страшни. Продължаваме да играем всеки мач за победа. Сигурността, която гарантира председателят на УС на клуба д-р Симеон Симеонов, и хората, които помагат, е най-големият ни плюс. Много ни се иска да се върнем в Русе пред нашите фенове и за официалните срещи".

"Искахме да направим и официално представяне преди подновяване на първенството. За съжаление обаче се очертава в началото нещата да са по-различни. Надяваме се все пак времето да се оправи и нещата с ремонта на Градския стадион да се случат по-бързо", коментира Петков.

Той каза още, че има промени със съперниците на Дунав по време на подготовката в Лара. Руският Уфа и Милсами от Молдова са отказали лагерите си в Турция. Така русенският клуб ще се изправи на 22 януари срещу елитния украински Ворскла Полтава. Следва проверка на 25 януари с КСМС Яши от Румъния. На 29 януари е контролата с руския Кубан Краснодар. На 31 януари дунавци ще премерят сили с Оренбург от руската Премиер лига, а на 2 февруари с лидера в грузинския елит Самтредия.