Организираните фенове обърнаха гръб на ръководството на футболния "Левски" след Общото събрание на клуба. Бившият председател на Тръст "Синя България" Васил Колев гостува в "България сутрин", където сподели съмненията си, че клубът е част от политико-икономически сценарий.

"Подкрепяме с две ръце позицията на Националния клуб на привържениците. Надменно поведение и липсаа на уважение е, че собственикът Спас Русев декларира едни неща пред привържениците и съвсем други в обществените си изяви. Въпросът е в коя от двете ситуации лъже", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

Според Васил Колев ситуацията се развива по абсолютно идентичен начин с тази в ЦСКА, който бе пратен във В група заради натрупани дългове. По думите му съществува невъзможност да се овладеят финасовите проблеми в "Левски".

"Второто общо нещо е, че се търси спешно виновник и той трябва да бъде най-беззащитен - фенове, които доброволно са помагали. Третото нещо е прехвърляне на акции, бягане от отговорност. В ЦСКА се подмятаха акции на Христо Стоичков", поясни Колев.

Гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев акцентира върху намека на Спас Русев, че не е дошъл с голямо желение в "Левски". Той е на мнение, че Спас Русев трябва да каже как и защо се е озовал в клуба.

"Предстоят трудности. "Левски" ще бъде заложник и посредствен, докато собственици без желание се изпращат на "Герена". Спас Русев трябва да има смелостта да обясни цялата каша", настоя Васил Колев.

"Политическата намеса съсипа българския футбол. Има един добър частен проект - "Лудогорец". Всичко останало е много голям проблем. Отборите задлъжняват и няма интерес към продукта. БФС не успя да се противопостави на политическия натиск", заключи гостът на телевизията.

Вижте целия разговор с Васил Колев във видеоматериала тук!