Най-успешният треньор в историята на Левски Станимир Стоилов, коментира сътресенията в любимия си "син"  клуб пред "Дарик" радио, изливайки болката си от това, че хора, дали много по-малко на Левски от него, вече са успели да си вземат дължимото от клуба, а той продължава да чака... вече 9 години. 

"Трябва да създадем условия за правилното развитие на Левски. Аз искам да гледам хората в очите. Не да излизат и да си говорим лъжи. Какви лъжи ли? Ето например с мен. Попитах изпълнителния директор на Левски за парите, които на мен ми дължат от години, а той ми каза: „Трябва да попитам собственика и до два дни ще ти се обадя“. Първо, какъв е този изпълнителен директор (б.р. - Диана Иванова), който не може да вземе самостоятелно решение по даден въпрос и трябва да се допитва до собственика? И второ, още никой не ми се е обадил", коментира Стоилов в ефира на "Спортно шоу Гонг" по "Дарик" радио.

"Аз съм последният човек, който не си взе парите от Левски. Чакам вече 9 години, наслушах се на лъжи. Бях решил като ги получа, да ги даря още за 100-годишнината на клуба. Тези пари съм ги намалил с 50 процента от това, което трябваше да взема и говорих със Спас Русев кога да ми бъде платено", добави треньорът на Астана.

"Пред Левски има два пътя. Или с 8 милиона евро бюджет да се купят чужденци и да се подготвят търпеливо млади играчи край тях. Или с добри и млади български играчи, с по-малък бюджет. Тоест Левски да стане Партизан, Цървена звезда или Динамо (Загреб). Вторият вариант излиза 8 милиона лева. Аз мисля, че Левски ще оцелее. Без значение къде. Но нека хората да оценят кой да ръководи клуба", добави Стоилов.