Спас Русев е собственикът, който се задържа най-кратко начело на Левски, откакто клубът е акционерно дружество. Той взе мажоритарния пакет на 30 август 2016 година. Тогава Русев придоби дяловете на сините безвъзмездно от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Преди да са изтекли 6 месеца, той реши да хвърли бялата кърпа. Стори го след само 177 дни на власт, пише вестник "Тема спорт".
 
Така Спас Русев задмина предшествениците си, които в началото твърдяха, че бюджетът на клуба е подсигурен за три години напред. Но Тонев, Ангелов и Иванов изкараха само една начело на сините - те придобиха акциите на клуба в края на месец юли 2015 година от Тодор Батков. Адвокатът пък е най-дълго управлявалият Левски бос. Той се разпореждаше на "Герена" повече от една декада - от 2004-а.
 
На проведеното извънредно Общо събрание в понеделник стана ясно, че за времето начело на клуба Русев е успял да стопи дълговете на клуба с 6.4 милиона лева. В момента те са в размер на 18.3 милиона, а при поемането на мажоритарния пакет акции в края на месец август миналата година - 24.7 милиона.
 
Бизнесменът обаче ще бъде запомнен от феновете най-вече с две гръмки обещания, които увиснаха. След като пое контрол над клуба, той обеща до края на годината сектор А на "Герена" да се сдобие с козирка, а на съоръжението да бъде поставено и ново модерно електронно табло. Това обаче така и не се случи. И е явно, че скоро такива подобрения на стадиона няма да има. Затова пък съоръжението получи ново име - вече се казва "Vivacom Арена Георги Аспарухов". Стадионът ще носи това название в следващите шест години. А според сключения рекламен договор в касата на клуба за този период трябва да постъпят 12 милиона лева. Според запознати повечето пари вече са били усвоени.