Националния клуб на привържениците (НКП) на Левски официално обяви, че не иска да взима акциите. Те бяха предложени от Спас Русев, който преди два дена хвърли оставка от шефската позиция на "Герена".

Решението на бизнесмена дойде след скандал с НКП, откъдето казаха, че Тръст "Синя България" има потенциала да вземе акциите на "сините". Ето какво заявиха феновете с декларация, която ви представяме без редакторска намеса:

"НКП е организация с нестопанска и идеална цел, създадена единствено да подкрепя безрезервно футболен клуб Левски. 

Ние сме на всеки мач и всеки стадион, когато Левски играе. Основната ни мисия е насочена към просперитета както на отбора, така и на привържениците му.

За изпълнението на тази цел ние работим като създаваме мрежа от фен-клубове в цялата страна и реализираме събития, които популяризират Левскарската идея.

НКП върви по този път от създаването си през 2009 г. и няма да са отклони от него.

От тази гледна точка нашата организация не може да остана безмълвна, когато е свидетел на неясно управление без установени правила.

В същото време НКП ще подкрепи всяка дългосрочна и достатъчно добре аргументирана стратегия за управление на клуба с ясни правила, срокове и отговорности.

Притежаването на финансова активи каквито са акциите на Левски е дейност, която не попада във функциите на НКП.

Привържениците на Левски имат организация, която е създадена именно с цел да придобива акции от ПФК Левски. Тя разполага с необходимия, кадрови, управленски и организационен потенциал, за да поеме управлението на клуба и да го поведе към устойчиво развитие. Това е Тръст „Синя България“.

Вярваме, че всеки човек, които носи Левски в сърцето си, си дава сметка, че от днес, присъствието ни стадиона е решаващо за бъдещето", се казва в изявлението.