Ръководната криза в Левски се прехвърли много бързо и в игрови план. "Сините" се представиха безобразно слабо и не успяха да победят у дома Локомотив Горна Оряховица. Срещата от 21-ия кръг на Първа лига завърши 1:1, с което гостите за първи път в историята си спечелиха точка на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов".

Столичани започнаха много надъхано, но Амаду Сукуна и Антонио Аниете не успяха да оползотворят открилите им се възможности. След това обаче устремът на домакините секна и до края на полувремето не успяха да застрашат противниковата врата.

Това накара Елин Топузаков да вземе мерки и на почивката той вкара на терена Бабатунде Адениджи. Този ход се оказа отличен и малко след началото на втората част нападателят откри резултата. В 58-ата минута обаче гостите изравниха с гол на Манибу Кифуети, който се разписа с глава след страхотна контра.

След това атаките на Левски бяха крайно безидейни, а в 82-ата минута Локомотив пропусна златна възможност да стигне до първа победа в историята си на "Герена".

Така "сините" не спечелиха във втори пореден мач и кошмарът им продължава с пълна сила. Левски има 44 точки, но вече само с 3 повече от преследвача си ЦСКА-София, докато Локо (ГО) събра 19 т. и заема 12-та позиция.


Топузаков направи четири промени в стартовия със състав от загубата с 0:1 от Пирин. От 1-ата минута започнаха новите попълнения Антон Огнянов и Амаду Сукуна, както и Александър Александров и Джереми де Ноойер, които не играха в миналия кръг съответно заради травма и наказание.

На пейката седнаха Симон Сандберг и Адениджи, докато Мехди Бурабия и Георги Костадинов изобщо не попаднаха в групата, тъй като са дисквалифицирани. Освен това Топчо смени и схемата от 3-5-2 на 4-2-2, като до Сукуна игра Антонио Аниете.

Треньорът на гостите Иван Колев също направи четири промени сравнение от Ботев Пловдив с 0:1. Аристоте Фунду, Мохамед Бен Отман, Мехди Фенуш и Софиен Муса бяха сменени от Атанас Фиданин, Любомир Генчев, Владимир Узунов и Николай Христов.

В началните минути Левски наложи силен домакински натиск и още във 2-ата Сукуна намери Аниете, който се освободи на границата на наказателното поле, но ударът му беше блокиран.

120 секунди по-късно "сините" спечелиха нарушение на удобна позиция, но подаването на Аниете беше изчистено от защитата на "железничарите". След четвърт час игра Нар с чудесен пас намери Сукуна, чийто удар не беше силен и Банков улови сигурно.

В средата на полувремето столичани пропуснаха нова възможност да открият. Нар опита да намери Сукуна в наказателно поле, но не точно. До кълбото все пак стигна Аниете, който върна към Прохазка, но словакът се размина. В ответната атака и Локомотив показа зъби. Узунов се измъкна отдясно и стреля от малък ъгъл, но Йоргачевич парира.

После натискът на Левски утихна и гостите изнесоха играта в по-предни позиции. До края на първата част единственият интересен момент беше изстрел на Огнянов в аут, който не намери целта. На почивката Топузаков взе мерки за безидейната игра на "сините" в предни позиции и направи двойна смяна. Нар и Сукуна отстъпиха местата си съответно Краев и Адениджи.

Този ход се оказа решаващ и 120 секунди след подновяването на играта нигериецът откри резултата. Аниете центрира от фаул във вратарското поле, където Адениджи с гърди преодоля Банков за 1:0! Голът вдъхнови Левски и малко след това вратарят на гостите спаси мощен удар на Аниете.

Така се стигна до 58-ата минута, когато Локомотив изненадващо изравни. При бърза контра по лявото крило Кифуети намери Узунов, който стреля от непосредствена близост, но Яблонски с геройска намеса изби от голлинията. Топката обаче остана във владение на гостите и последва центриране отдясно, Кифуети надскочи чешкия защитник на Левски и с глава преодоля Йоргачевич за 1:1!

8 минути преди края Локомотив можеше да направи сензацията пълна. Муса излезе очи в очи с Йоргачевич и вратарят спаси. Нападателят обаче отново стигна до топката и подаде към Джоман, който стреля от точката за дузпата, получи се рикошет, което спаси Левски!

До края страхотна задна ножица на Адениджи едва не счупи горната греда, но преди това Яблонски беше играл с ръка и съдийската бригада отсъди фаул.

Левски - Локомотив (ГО) 1:1

Голмайстор: 1:0 Адениджи (47), 1:1 Кифуети (58)

Левски: Йоргачевич; Яблонски, А. Александров, Минев; Нар (46-Краев, 82-Иванов), Прохазка, Де Нойер, С.Александров, Огнянов; Сукуна (46-Адениджи), Аниете
Треньор: Е. Топузаков

Локомотив: Банков; Желев, Кавдански, Жан Амброуз, Фиданин; Джоман, Ндонг; Николай Христов, Узунов (76-Муса), Любо Генчев (69-Фенуш); Кифуети (93-Фунду)
Треньор: И. Колев

София, ст.: "Виваком Арена Георги Аспарухов"
Съдия: Стефан Апостолов
Жълти картони: Огнянов, Минев, С. Александров (Левски); Узунов, Желев (Локомотив)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=578508351d" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>