Левски не е започвал шампионатен двубой без Боян Иоргачевич на вратата от 26 май 2015 година. Тогава в последен двубой от сезон 2014/15 сините приеха на „Герена" Марек и спечелиха с 6:0. На вратата им бе Пла­мен Илиев, а сърбинът бе на пейката.

След това обаче Боян спечели доверието на треньорите и записа серия от 56 поредни шампионатни срещи, в които не пропусна и една минута. През настоящата кампания той не пази единствено срещу втородивизионния Царско село за купата. А през миналата игра във всички срещи. Днес обаче е контузен и няма да играе срещу Дунав.

Общо за Левски 35-годишният страж има 71 двубоя във всички турнири. Той е и чуждестранният вратар с най-много мачове за „сините”, съобщава "Тема спорт". Капитанът на Левски Веселин Минев и взетият от Дунав през зимата Антон Огня­нов ще трябва да внимават много в днешния мач. Причината е, че до момента двамата имат по 4 жълти картона през кампанията. И ако получат официални предупреждения днес, ще пропуснат сблъсъка с ЦСКА. Мачът е в събота, 4 март, от 14:30 часа на "Васил Левски".

Вчера сините летяха със самолет за Варна, а след това се отправиха към Разград. Веднага след мача тимът се прибира в София. Целта на този ход е сините да имат повече време за възстановяване до дербито. Днес „армейците” са домакини на Ботев Пд и не им се налага да пътуват.