Левски спечели футболната битка с ЦСКА-София след обрат до 2:1, но фенската война се пренесе от надпяването и димните завеси на трибуните към борба на друго равнище. 

Цесекари подхванаха акция да издействат наказание за Левски заради използван хитлеристки символ на едно от знамената на „сините" ултраси, разположено край пистата. 

На знаме, опънато пред левскарите в сектор „А" на националния стадион, буквата Л е вградена в емблемата на 1-а СС дивизия „Лайбщандарт СС Адолф Хитлер", пише вестник "24 часа"

Още през лятото на 2015 г. от „Герена" се обърнаха към своите фенове с разяснително писмо за забранените символи. От клуба разпространиха извадка от създадения от FARE (Football Against Racism in Europe) каталог на дискриминационни символи и знаци с призив „сините" ултраси да не използват подобни при знамената и транспарантите.

„Появата на такива се оценява като дискриминация и расизъм (чл. 8 на ДП на БФС) и води до тежки финансови глоби, при които минимумът е 37 500 лв.", разясниха от „Герена".