Медиите в Перу отново се сетиха за грешния Хеан Деса. Цяла зима крилото бе в епицентъра на събитията на "Герена", след като реши да не се връща изобщо в Левски. Месеци наред той обясняваше как ще си търси отбор в родината си. Сега обаче в Перу се питат, къде изобщо изчезна Деса, пише "Меридиан мач".

"Преди два месеца Деса говори с всички тук и разкри, че единственото му желание е да е близо до националния селекционер Рикардо Гарека. Оттогава минаха два месеца, а Деса продължава да няма отбор и да не играе никъде. А и как да го направи, след като е даден на ФИФА от клуба си Левски, от който си тръгна без разрешение. Дали изобщо Деса ще играе отново футбол?", питат се в родината му, където продължават да се чудят къде е изчезнал и защо не се опитва да направи нищо, за да си намери нов отбор.

В Перу също така отчитат, че цената на футболиста пада с всеки изминал ден. Те се позовават на сайта transfermarkt.de, според който Деса вече струва около 600 хил. евор, докато по време на престоя си в Левски цената му бе около 800 хил. евро.