Левски ще трябва да се оправя без Божидар Краев и Бабатунде Аденижи през следващия сезон. Двамата са може би единственият шанс сините да вържат бюджета, защото в момента клубът видимо изпитва недостиг на свежи пари, пише "Тема спорт". Месечно за заплати отиват около 400 хиляди лева, а през лятото предстоят подготовки, плащане на неустойки на нежелани играчи с дълги договори, както и привличане на нови попълнения. Собственикът Спас Русев има да погасява задължения към НАП, както и за строителството на сектор А на "Герена", а и всеки ден на вратата чукат и други фирми, някои от които, свързани с бивши собственици.

Агенти, близки до Левски вече предлагат Краев и Аденижи на други посредници в Европа. Сините се надяват да измъкнат от двамата поне 750 хиляди евро, за да изкарат лятото. Халфът и нападателят са най-конвертируемите играчи в състава. Около Краев се шуми от доста време. Той дебютира за Левски още през сезон 2014/15 - на 19 юли 2014-а при 1:1 срещу Локо Пд. През месец септември на същата година той реализира хеттрик при 7:1 над Спартак Варна за Купата на България. След това през зимата бе на проби в Ювентус и Манчестър Сити. Преди година младокът бе в радара на Уест Хем, но тогава до сделка не се стигна, защото той не искаше да ходи на пробен период. Макар че още не е навършил 20 години (ще го направи на 23 юни тази година) Божидар има вече 79 мача за Левски във всички турнири, в които е реализирал 19 гола. Само през този сезон е бил на терена в 22 шампионатни срещи, в които се разписа 4 пъти. Игра и в един двубой за Купата на България.

Нигериецът Бабатунде Аденижи пристигна на "Герена" преди година по настояване на един от тогавашните собственици на клуба Иво Тонев. В началото той имаше големи проблеми с адаптацията. Централният нападател започна този сезон като втори избор за върха на нападението след Венцислав Христов. Бабатунде обаче успя да го измести и това наложи раздяла на сините с Христов. 21-годишният таран има 24 мача през кампанията в първа лига, в които е отбелязал 6 гола. За Купата на България пък има 2 срещи с 2 попадения. Преди старта на пролетния полусезон Иво Тонев заяви в интервю, че към Тунде е имало реален интерес от чуждестранни клубове, които дори са изпратили оферти за закупуването му. Трансфер обаче нямаше.