Още по темата

 

Чешкият защитник на Левски Да­вид Яблонски призна, че е имал офер­та от сините още през лятото на миналата година. Тогава обаче той не я е приел.

Бранителят пристигна на „Герена" през зимата, след като скъса договора си с руския Том Томск. Той веднага се наложи в съ­става. През пролетта Давид бе на терена във всичките пет мача и престоя на терена по 90 минути. Отбеляза и дебютния си гол - вкара победното попадение в дербито с ЦСКА (2:1).

"Преди да приема сегашното предложение на Левски, имах офер­та от клуба още миналата година. Тогава имах действащ договор в Русия, но обмислях варианта Левски. Можех да съм тук половин година по-рано. През зимата обаче приех. Казах си, че няма да имам проблеми в България. Имах предложение от Шериф Тираспол, но не се поколебах и избрах Левски, защото този клуб ме искаше и преди това", каза Яблон­ски, цитиран от "Тема спорт"

В тима от Тираспол той може­ше да стане съотборник с вратаря Божидар Митрев. По стечение на обстоятелствата двамата се съ­браха на „Герена" - Митрев се завър­на при сините преди две седмици.