Собственикът на Левски Спас Русев, който вече обяви, че е върнал акциите си в клуба и последният му ден на „Герена“ вече е минал, продължава да търси генерално решение за финансирането на клуба.

Господинът от Лондон тези дни е в Азия в централата на телекомуникационния гигант Huawei, който по признанието на Русев е един от вариантите за спонсор. Той дори бе поканил представители на компанията в София, но по негови думи не му е удобно да гледа заедно с тях мач на Левски на живо на „Герена“. „Как да им покажа почти празния стадион и в същото време да ги убеждавам да инвестират“, каза преди време Спас Русев. 

Вчера отново се появиха публикации, според които собственикът на Левски иска да абдикира от клуба поради невъзможността да влезе във владение на БТК, чийто главен акционер е Русев. А „Виваком“, което е търговското наименование на БТК, е основен спонсор на Левски и дори откупи правото за 3 години върху името на стадиона.

Всичко това на този етап не се отразява върху редовното изплащане на месечни възнаграждения в клуба, но е факт, че никой от „Герена“ не съобщава размера на текущите задължения към НАП, както и към строителни фирми и бивши собственици и служители на клуба, които не са никак малко.