Бившият играч и директор на Левски Христо Йовов намекна, че клубът трябва да отстъпи в спора със Станимир Стоилов. Бижутера нарече конфликта между Мъри и клуба „вътрешна война”.

„Следя какво става в Левски, неизбежно е. Умът ми казва, че може и по-добре и се надявам да стане по-добре. Загатнах преди време. Смятам, че цялата ситуация трябва да бъде кристално чиста. Тези пари, ако имат да се взимат, то има документ и той трябва да бъде представен. Ако има такъв документ, клубът трябва да плати. Не трябва да се спекулира дали Мъри е левскар или не. Смятам, че в годините е доказал, че е. Става една вътрешна война, от която Левски няма нужда”, коментира Йовов днес след мача на ветераните на Левски.

Според него такива конфликти спъват цялото развитие на „сините” в правилна посока и дори посъветва такива спорове да се „потулват”, а не да стават публично достояние.

„Уж тръгваме в правилна посока, а отвътре се случват  тези неща, които не са добре за Левски. Никой няма полза в ръководството и в самия клуб от това нещо. Трябва да се „потулват нещата. Това е един човек, който години наред е играл тука и е бил треньор. Импулсивно реагираха и двете страни, по-скоро клубът за мен. Мъри предупреждаваше, предупреждаваше. Като си заработил по честен път парите е нормално да си ги потърсиш”.

„Мога да гарантирам, че можеше да се разберем с него по най-елементарен и нормален начин. Не смятам, че лицензът е главния проблем. Ако се стигне дотам, със сигурност и Стоилов ще направи крачка назад”, смята Христо Йовов.