10% от акциите на Левски ще преминат в италиански ръце и съответно същата бройка от италианския Латина - в български. Това изненадващо съобщи вчера завърналият се като собственик на клуба от Серия "Б" Бенедето Манчини.

"Латина ще има изключителен партньор в лицето на Левски. Моят български партньор (б.р. вероятно Спас Русев) ще получи 10% от акциите на клуба, а аз също толкова от намиращия се на второто място в местния елит отбор от София. Освен това ще има тясно сътруничество между школите и размяна на играчи", обяви предприемачът от Рим пред италианските медии, цитирани от "Тема Спорт".

Неговата компания Mens Sana Latina Sri бе единственият кандидат, който се яви на четвъртия търг за фалиралия на 9 март клуб. По този начин Манчини спести доста пари, като плати едва 270 хил. евро, вместо 720 хил. евро, колкото бе цената на клуба на третия обявен търг.

"Остават 6 кръга до края, и ако спечелим 18 точки ще се спасим. Аз вярвам в това", допълни Манчини. 

Латина няма победа от 9 кръга, като записа 4 поредни поражения. С 31 спечелени точки черно-сините са на предпоследното 22-ро място в Серия "Б". Отборът е на 6 точки от плейаута.

От Левски не коментираха тази информация. Тази пролет Спас Русев вече беше в чужбина, за да води преговори с евентуални чуждестранни инвеститори в клуба - среща се с представители на азиатски телекомуникационен гигант. От "Герена" още преди Коледа разкриха за възможно партньорство с тази компания, но до момента то още не е факт=