Много тежък удар претърпя Левски в часовете преди дербито с ЦСКА-София. Веселин Минев е с контузия и отпада твърдо от плановете на Николай Митов. Левият бранител положи всички възможни усилия, за да играе, но това очевидно няма да се случи.

Той се контузи на мача с Дунав преди предното дерби. Тогава с няколко инжекции пробва да форсира възстановяването си и да влезе в игра. Това обаче така и не се получи и той пропусна битката.

След това Минев се завърна за малко в игра, но поради контузия пропусна мача с Локо (Пд), а после излезе още на почивката срещу Лудогорец. Очевидно мускулните проблеми са се оказали по-сериозни от очакваното и затова той няма да може да играе днес.

Това означава, че Ники Митов ще трябва да вади план „Б" за срещата. При първия вариант Роман Прохазка трябваше да играе или в халфовата линия, или по-скоро на десния фланг. Сега обаче нещата се променят и словакът ще е десен защитник, докато Сашо Александров ще окупира левия бек.

В центъра на защитата недоброто състояние на Давид Яблонски ще запази двойката Лукин - Пиргов. В халфовата линия пред защитата ще играят Костадинов и Бурабия, а тройката пред тях ще е в състав Адениджи - Аниете - Нар. На върха на атаката като фалшива деветка ще застане Божидар Краев, като той ще сменя мястото си с Аниете постоянно в срещата.
 
Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев не планира промени в състава в сравнение с мача с Лудогорец на „Армията”. „Червените” стигнаха до 1:1. Тимът оставя добри впечатления с изявите си и според мнозина това е бил най-добрият мач за пролетта.

Затова промени в състава няма да се правят. Лошата новина за Белчев е свързана с Петрус Бумал. Един от най-добрите играчи на „червените” не можа да се възстанови от травмата и не попадна в групата от 19 футболисти. От нея в последния момент ще отпадне един от четиримата с паспорти извън ЕС. 

Вероятни състави: 

Левски: Кръстев, Прохазка, Лукин, Пиргов, Сашо Александров, Костадинов, Бурабия, Нар, Адениджи, Аниете, Краев
 
ЦСКА: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Пинто, Шимао, Арсенио, Десподов, Кулма, Каранга