Още по темата

 

Бившият треньор на Литекс и Локомотив (Горна Оряховица) Ангел Червенков коментира победата на ЦСКА-София над Левски с 3:0. Специалистът изрази учудване за тактиката на Николай Митов и заяви, че ако "червените" са били по-класен тим, "сините" са отивали на голям разгром.

"Странно ми е в тeзи години двата най-титулувани отбора - Левски и ЦСКА, да се борят за второ място. Но трябва да преболедуват. Вижда се, че и в двата тима има доста проблеми - организационни и от спортно-технически характер".

"Това в събота бе един от многото двубои, които съпътстват футболния ни шампионат. Видяхме една категорична победа на армейците. Не знам какво е търсил сегашният треньор на "сините" с тази схема, но в нея реално няма крила. При нея се изискват двама много активни бекове. Не че Левски ги няма, но не беше достатъчно". 

"Левски не си бе научил урока от предния мач. Когато ЦСКА налага тотална преса, при Левски има много сериозни проблеми. Защо, когато не можеш да излизаш от преса, трябва да се правиш на Барселона или друг техничен отбор?" 

"При положение че са те пресирали много дълбоко, трябва да намериш начин да излезеш от тази преса. При 2:0 до 6-ата минута отборът на ЦСКА можеше да изгради солидна тактика, която впоследствие да направи победата много категорична".

"Когато беше отбелязан третият гол, отборът на Левски рискуваше много и се получиха големи пространства. При един класен отбор отиваш на резултат", каза Червенков пред БНТ.