Левски отива за победа на Лаута срещу изпитващия финансови трудности Локомотив (Пловдив), въпреки сантиментите, които старши треньорът на сините Николай Митов изпитва. Митов беше асистент на Емил Велев при черно-белите, когато те играха финал за Купата на България срещу Лудогорец.

Николай Митов отказа да говори в конкретика за лятната селекция на отбора, въпреки че основните въпроси днес бяха по тази тема, а не за предстоящата среща.

"Споделил съм с ръководството вижданията си и съм дал списък с желанията си. Това обаче е един процес, който изисква време. Само в България всичко става за секундата. Затова и толкова грешки се допускат. И не говоря само за Левски, а за отборите у нас като цяло. Разговаряме постоянно с шефовете на тази тема. Надявам се, че ще се вземат футболистите, които желая. Все още обаче е рано да се коментира каквото и да е. Казал съм на кои постове искам да се подсилим, но не искам публично да споделям това, защото не е коректно спрямо играчите".

Бившият нападател заяви, че изпитва огромно уважение и към легендата Христо Бонев на Локомотив (Пловдив), и към директора Атанас Узунов, но също така и към Воин Войнов, който е бил негов треньор в юношите на стадион "Георги Аспарухов". "Те са много качествен отбор, с чудесни футболисти. Наистина за мене това е един по-специален мач, защото уважавам хората, които са свързани с Локомотив Пловдив. Мен ме интересуват най-много трите точки и това е единственото, което ме интересува".

"Мое лично решение е кой да е в групата и кой - не. Лукин, Де Нойер, Костадинов и Аниете все още са футболисти на Левски. Добри играчи, които са дали много на клуба. За мен обаче приоритет са интересите на отбора и тези, които ще бъдат на "Герена" и догодина. Искам да видя техните възможности в оставащите до края на сезона мачове. Затова изборът върху стартовия състав е базиран на този принцип", коментира още Николай Митов.