Бившият треньор на Левски Люпко Петрович днес навършва 70 години. Легендарният балкански специалист, извел Цървена звезда до спечелването на КЕШ през 1991 година, даде интервю за „Тема Спорт“, в което говори за причините, довели до раздялата му със „сините“ през есента. Както е известно, Петрович в момента е начело на виетнамския Тхан Хуа.

„Ще отбележа празника в Сърбия, тъй като в първенството на Виетнам има пауза. Чувствам, че още много мога да работя и да помагам на футбола. Конкретно за треньорската професия – мога да си върша работата още пет години. Постигнал съм всичко в кариерата си, но за финал ми се иска да направя нещо голямо, такова като през 1991 година, когато спечелихме КЕШ с Цървена звезда. Скоро ще издам книга по повод годишнината. Мисля, че до месец ще бъде готова“, разкри Петрович.

„Няма как да не следя Левски. Тръгнах си, защото разбрах, че не мога нищо да направя... Левски е най-големият клуб в България, обичам го. За мен беше удоволствие три пъти да му бъда треньор. Но при третия престой много неща не бяха наред. Видях, че няма да направим нищо, и предпочетох да си тръгна“, призна сръбският специалист.

„Можех да се боря с Лудогорец, но видях, че няма шанс да стане нещо с хората, които тогава бяха – говоря за хората в клуба, а не тези извън него. Но не е само това – не само не искаха да се преборят с Лудогорец, а не знаеха какво искат. За мен е чест, че съм работил в Левски и искам, надявам се, че скоро отново ще е най-силният отбор в България“, допълни юбилярят.

„Имам голям респект към Митов, а и към всеки треньор на Левски. Той не е виновен за това, което се случва. Но надали ще може да промени нещо. Това ще трябва да направят хората, които ръководят клуба. Не желая да хуля... Между другото вече е много ясно защо напуснах Левски. Всичко се вижда и без да приказвам. Моят директор Ангелов не разбра за какво става въпрос... Или в някои моменти не искаше да направи от Левски добър отбор“, заяви Люпко Петрович.