Треньорът на Левски Николай Митов заяви след загубата с 1:3 от Лудогорец, че целта му е да изгради силен отбор от нулата. Той не пропусна да похвали и юношите Ивайло Найденов и Илия Юруков, които изиграха много силен двубой срещу родния хегемон.

"Допуснахме грешка при първия гол. Последва втори, върнахме един и взехме инициативата. Но точно тогава, когато трябваше да изравним, липсата на опит си каза думата. Но това е пътят, по който трябва да вървим. Само така, постепенно, с дългосрочна смисъл може да изградим солиден отбор. Самата победа в даден двубой не е толкова важна. Няма смисъл да бием с играчи, които следващия сезон няма да са при нас", заяви Митов.

"За да направим силен отбор обаче, се нуждаем и от селекция, за да има в състава необходимата конкуренция. Винаги има риск от гледна точка на действията, които предприемам, но е по-добре да знам, че имам отбор, ядро, на което да разчитам наесен. Днес нямахме и късмет, но няма какво да направим. Имам уверението на ръководството, че застава зад мен. Дойдох тук да работя в дългосрочен план", добави Митов.