Левски ще намали бюджета за заплати през следващия сезон. През зимата на "Герена" въведоха таван на месечните възнаграждения от 10 хиляди евро за чужденци, но през лятото сумата ще бъде занижена. Новите, които подсилят тима, ще получават максимум по 8 хиляди евро. Такива условия клубът ще предлага на одобрените за привличане футболисти.

Сините ще освободят място за нови играчи, защото вече със сигурност е ясно, че част от състава през следващата кампания няма да са Сърджан Лукин, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер и Антонио Аниете.

Първите трима отказаха предложенията да удължат договорите си, а последният не получи такова. Карето бе сред добре платените играчи в Левски, като най-високо възнаграждение от него получаваше Сърджин Лукин - около 200 хиляди евро на година. Клубът обаче повече не може да си позволи да плаща подобни суми.

Приоритет пред Левски е привличането на централен нападател. Един от вариантите за такьв е Жуниор Мапуку от Берое. Договорът на 27-годишния конгоанец със старозагорци изтича с края на първенството. Сините вече са провели два разговора с тарана. Първият е бил воден още в началото на годината от вече бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов. 

Мапуку прави силна кампания. В 24 мача е реализирал 11 попадения. През есента Жуниор също бе вариант да подсили сините, но тогава те предпочетоха да вземат бившия национал Илиян Мицански.

От "Герена" имат интерес и към миналия през ЦСКА централен нападател Серджиу Буш. В момента той е част от румънския Астра, а преди това играеше в Шефилд Уензди. Серджиу бе продаден на английския клуб от армейците след силното представяне с екипа на червените. За да има Буш в редиците си обаче, Левски ще трябва да се бръкне с повече от 8 хиляди евро на месец.